SEO
Hogere posities in Google

Wil jij online hoger ranken in Google? En daarmee meer bezoekers naar je site toe trekken. Ik kan je daarbij helpen!

Wat is SEO?

En hoe kan ik je met SEO helpen?

Wat is SEO? Hoe werkt het hoger ranken in Google? Hoe kom ik hoger in Google? Wat is het nut van SEO? Hoe kan het voor jouw bedrijf werken? En hoe zou ik jou als SEO-specialist kunnen helpen. Hier geef ik je hieronder antwoord op.  

Wat is de definitie van SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het optimaliseren van je website voor zoekmachines. In het Nederlands wordt het zoekmachine optimalisatie of SEO optimalisatie genoemd, kortweg SEO.

Michiel Maas: SEO-specialist

Ik heb passie voor SEO. Van je hobby je werk kunnen maken? Dat heb ik gedaan! Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met SEO. Ik heb passie voor het verbeteren van jouw online succes! Daarbij denk ik vanuit jouw doelgroep, jouw klant en de customer journey van deze persona. Vanuit deze klantreis kijken we samen hoe we de site kunnen optimaliseren met als doel: meer aanvragen, meer omzet, meer rendement. Zou jij meer willen weten over SEO en hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op! 

Waarom is het zo belangrijk om hoog te staan in Google?

Wil je een product kopen of een dienst afnemen? Dan is de kans groot dat je eerst online oriënteert. Dit wordt binnen retail ook wel het ROPO effect genoemd: Research Online Purchase Offline. 

Uit onderzoek van Accenture blijkt zelfs dat er in 88% van alle oriëntatieprocessen voorafgaand aan een fysieke aankoop er tenminste één online contactmoment is. Nederlandse onderzoeken wijzen uit dat bij 90-95% van de Nederlandse internetgebruikers online oriëntatie bepalend is voor de aanschaf van een product of dienst.  

Waarom Google?

 • Google heeft in Nederland een marktaandeel van 90% op desktop en 98% op smartphone. (Q3 2018)
 • 75% kijkt niet verder dan de eerste pagina van de zoekmachine

SEO in de customer journey

Kortom, wil je extra succes met jouw verkopen online en offline? Dan moet je een goede aanwezigheid hebben op Google. 

Bij vrijwel alle aankopen oriënteert een consument zich online. 90-95% oriënteert online. De zoekmachine is dan vaak het startpunt. Google heeft een marktaandeel van ruim 90%. Zorg dus dat je daar aanwezig bent waar de consument zich bevindt; Google dus! Dat is waar je het verschil maakt! Dat is waar je geïnvesteerde euro het beste rendeert.

Een mooie site zegt niets voor SEO

Wat je dan vaak hoort: “Ik wil eerst mijn nieuwe site in de lucht hebben en kijk dan wel verder.” Maar je kunt nog zo’n mooie site voor ogen hebben. Als die mooie site geen bezoekers oplevert omdat je niet naar voren komt in Google. Dan heb je nog niks aan die mooie site. Kortom, zorg dat je SEO belangrijk maakt. Voordat je een site laat ontwikkelen. 

Waar moet je dan op letten om hoog te scoren in Google? Hieronder neem ik je mee in de factoren die invloed zijn op SEO.

Hoe begin je met SEO

SEO analyse

Hoe zelf starten met SEO

SEO mythes

SEO strategie

Hoe kan ik je helpen met SEO?

Welke organisaties heb ik zo geholpen?

Cases

SEO ranking factoren

De ranking factoren waarmee Google websites en pagina’s beoordeeld staan nergens gepubliceerd. Ze houden deze strikt geheim. Wel geven ze advies.

Door goed naar de guidelines te kijken, experimenten te doen weten we als SEO specialisten inmiddels wel grotendeels wat Google belangrijk vindt.

SEO bestaat uit 4 pijlers

1. Techniek

2. Content

3. Gebruiker

4. Autoriteit

We zullen hieronder elke pijler uitleggen en enkele voorbeelden geven waar je aan kan denken bij deze SEO pijler.

Technische SEO

Technische SEO bestaat uit het optimaliseren van alle technische punten die op een website naar voren kunnen komen.

 • URL structuur
 • Robots.txt
 • Caching
 • Serversnelheid
 • HTTPS implementatie
 • Redirects
 • Trailing slash issues
 • Canonical URLs
 • XML sitemap
 • Redirect chains
 • Crawlbudget
 • Structured data
 • Pagering
 • Internationale targetting (met hreflang tags).
 • Crawler traps

De volledige lijst technische punten bestaat uit meer dan 50 punten. Wanneer je rekening houdt met al deze punten, zal stijging in de zoekresultaten zich ook doorzetten. 

"Michiel kan me haarfijn uitleggen hoe SEO voor ons werkt en maakt dit ook waar. Het is fijn samenwerken, hij is open, deelt veel. Kan strategisch denken vanuit mij als klant, maar ook operationeel hands-on de juiste dingen zodat wij hoger scoren en meer aanvragen krijgen. "
Designer
Designer

SEO in Emmeloord en de Noordoostpolder

Wil je organische hogere positie in Google en andere zoekmachines? Dan is SEO hier een belangrijke factor in. 

 

Meer weten over SEO? Neem vrijblijvend contact met me op.

[contact-form-7 id="98" title="Contact form 1"]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang tips en trick over online marketing

Over Michiel

Michiel Maas is een gedreven online marketing en e-commerce manager.

DiensteN

DIENSTEN

CONTACT