SEA - Zoekmachine adverteren

SEA staat voor (Search Engine Advertising). Hier wordt het betaald adverteren in de zoekmachines mee bedoeld. Je adverteert op het moment dat een potentiële klant actief op zoek is naar informatie of om een aankoop te doen. Hierdoor zijn advertenties in zoekmachines vaak veel effectiever dan adverteren in traditionele media.

Er worden verschillende zoekmachines gebruikt voor zoekopdrachten. In Nederland wordt voornamelijk de zoekmachine Google gebruikt. Het marktaandeel van Google is meer dan 90% in Nederland. In andere landen ligt dit lager. Daar zijn Bing en Yahoo ook grote zoekmachines.  

Effectief adverteren in Google

  • op meer zoekwoorden zichtbaar wilt zijn in Google’s zoekresultaten
  • belangrijke informatie wilt winnen aan de hand van daadwerkelijk zoekgedrag
  • niet met “hagel” wilt schieten, maar doelgericht wilt adverteren op geïnteresseerde kopers
  • wilt zien welke advertenties en zoekwoorden geld opleveren en welke niet
  • ook vanaf een klein mediabudget toch extra omzet wilt halen

Wat doet een Google Ads specialist?

  • Een goede campagnestrategie bepalen.
    • De input die wordt aangeleverd door het bedrijf en de doelen die gesteld worden, worden vertaald naar een campagnestrategie.

De Google AdWords account inrichten volgens een duidelijke structuur.

Aan de hand van deze strategie wordt de structuur van de campagne in het account gezet.

Toevoegen van verschillende advertentieteksten, extensies, negatieve zoekwoorden voor een efficiëntere campagne.

Onderhouden en optimaliseren van de campagne

Het toevoegen van negatieve zoekwoorden, het testen van advertentieteksten etc.

Maandelijks rapport van campagneresultaten via e-mail.

Elke maand ontvang je per e-mail een rapport met de resultaten van de campagne. Zo houd je zelf ook inzicht in wat er gebeurt en wat het kost.

Driemaandelijks persoonlijke toelichting op voortgang en advies over campagne.

Elke drie maanden gaan we om de tafel om te kijken of we op de goede weg zijn, of er ontwikkelingen zijn waar we voor de campagne rekening mee moeten houden en of er belangrijke periodes aankomen. Dit kan via Skype, telefoon of gewoon hier op kantoor

Waarom Google AdWords uitbesteden?

AdWords lijkt relatief eenvoudig. Maar om in een competitieve markt een winstgevende campagne te draaien is vaak toch iets complexer. Vergeet niet dat Google bijna al zijn geld verdiend met AdWords (95 miljard dollar in 2017). Dat komt doordat het product gewoon heel goed werkt maar ook omdat ze continue bezig zijn om deze inkomsten te optimaliseren.

 

Een AdWords specialist kan onafhankelijk adviseren over budget, biedstrategieën, zoekwoorden, landingspagina’s en conversie. Met andere woorden; een AdWords specialist zorgt ervoor dat niet Google maar de adverteerde het maximale rendement uit een campagne haalt.

 

Meer rendement uit een AdWords campagne

Door de juiste strategie te kiezen meer rendement uit een AdWords campagne.

 

Met welk doel wordt de campagne opgezet?

Puur om producten te verkopen en winst te maken, leads te genereren of de bekendheid van je product of merk te vergroten?

Wat is de positionering van het bedrijf?

Voor een product met een prijsvechters imago worden andere advertentieteksten en zoekwoorden gekozen dan voor een luxe merk.

Op welke producten, aankoopfase en zoekwoorden wordt de campagne gericht (en op welke juist niet)?

Ga je breed inzetten om het bereik zo groot mogelijk te maken, met het risico op wat minder relevante bezoekers? Of kies je voor een gerichtere aanpak waarbij je zeer relevante bezoekers krijgt, maar het risico loopt dat je interessante kansen misloopt?

Welk budget is beschikbaar en hoe kan dit het beste worden ingezet?

Dat is afhankelijk van hoeveel je per klant verdient, hoeveel verschillende producten of diensten je wilt promoten en hoe je de campagne wilt aanpakken.

Welke acties moeten bezoekers uitvoeren op de website en hoe zorgen we daarvoor?

Welke stappen zitten er nu in het aankoopproces tussen het moment dat de klant je merk voor het eerst ziet en het moment dat hij je product afneemt

Wanneer worden de resultaten geëvalueerd?

Tip: wil je na een maand al winstgevend zijn? Begin dan gewoon niet. Een campagne heeft zeker drie maanden nodig voordat hij beoordeeld kan worden.