michiel-maas-online-marketing-emmeloord

Wie is Michiel Maas?

michiel maas foto

Ik ben positief, gedreven, nieuwsgierig, en ga voor resultaat! Elke dag een beetje beter! Samenwerken en blijven leren!

Halverwege de 30 en ik voel me nog een jonge jongen! Al ben ik met een mooi gezinnetje voor velen niet die jonge jongen. Die jonge jongen voel ik me nog wel….zeker op zaterdag als ik nog een balletje trap met de 18-jarige jongens uit het dorp. 

Hoe jong ik me ook voel…vanuit mijn werkervaring ben ik met meer dan 15 jaar werkervaring inmiddels gepokt en gemazeld in het online wereldje. 

Ik ben nieuwsgierig, leergierig en hou van nieuwe kennis op doen om deze weer succesvol in te zetten voor en met anderen. Met mijn online ervaring ken ik de do’s en don’ts in het online wereldje.

Ik ben de online marketeer die jouw organisatie vooruit kan helpen met extra verkopen realiseren! Ik ben jouw strategische en operationele medewerker die het beste uit jou en je medewerkers kan halen om zo samen te werken aan het behalen van online succes! Overtuigd? Ik kom graag langs voor een bakje koffie. 

Mijn passie: ondernemers helpen meer aanvragen en sales te laten verkrijgen door de inzet van online marketing.

Gestart bij Marktplaats.nl

Vanaf 2003 werd ik getriggerd door online. In 2003 begon ik naast mijn studie aan de HES Amsterdam, Commerciële Economie – Sportmanagement en marketing, te werken bij Markplaats.nl in Emmeloord. Als medewerker nummer 30 controleerde ik de advertenties in de avonduren en in de weekenden. Een fantastische tijd met vele leermomenten en een hele leuke groep met collega’s. Maar bovenal het spel van vraag en aanbod leren kennen. 

15 jaar online ervaring

In 2007 startte ik bij CameraNU.nl, een winkel in elektronica-apparatuur, op nog geen 15 minuten rijden van mijn ouderlijk huis. Hoe kwam ik bij deze online retailer terecht? Na aankoop van een home-cinemaset voor mijn ouders bij CameraNU.nl verraste de klantenservice mij zo positief, dat ik dacht. Hier wil meer van weten. Na het sturen van een open sollicitatie werd ik uitgenodigd voor een gesprek en begon ik niet veel later in de winkel en het magazijn. Zo leerde ik alle processen kennen van een e-commerce retailer. 

Website bouwen

Na het afronden van mijn HBO-studie in Amsterdam in 2007 koos ik in Groningen voor de Master; Bedrijfskunde. Na het behalen van mijn eerste jaar wilde ik ervaring op doen in een nieuwe tak binnen de online wereld; De developers- en designkant. In een korte, maar fantastische tijd bij Concept7, de latere eigenaren van Sprs.me, leerde ik veel over usability en human centered design. Ik werkte hier voor de klant Bosch Car Service en vertaalde de BCS huisstijl naar alle BCS garages. Door strategische keuzes verliet ik niet veel later het bedrijf en kwam ik terug bij CameraNU.nl.  

2009; het versturen van mijn eerste nieuwsbrief

In 2008 kwam ik weer terug bij CameraNU.nl en verstuurde ik voor moederdag mijn allereerste nieuwsbrief vanuit mijn studentenkamer in Groningen. Die eerste nieuwsbrief werd zo’n groot succes dat de server er uit klapte. Haha, dat zegt natuurlijk niks over het succes…maar ook het aantal verkopen was verrassend hoog! Babyfotografie-boeken die we uit het stof moesten halen gingen naar de nieuwsbriefactie als zoete broodjes over de toonbank. 

Successen vieren met beslist.nl

In 2010 wilde ik naast de ervaring bij de bij de vraag- en aanbodsite Markplaats.nl, de ervaring op de vloer bij de online retailer CameraNU.nl waarbij ik alle e-commerce processen leerde kennen, de ervaring bij Concept7, de websitebouwer waar ik de designkant en marketingkant mee kreeg, ervaring opdoen in het ‘vergelijkerswereldje’. Ik koos na het afwegen van de vergelijkers Kieskeurig.nl, de start-up youtell.me en beslist.nl, om af te studeren bij de vergelijker beslist.nl. 

Ik kwam binnen in 2010 als medewerker nr 19 en vertrok in 2015 als nummer 110. Bij beslist.nl heb ik enorm veel geleerd. We groeiden ontzettend hard dankzij de juiste inzet van SEO en SEA, succesvolle TV-campagnes, de sponsoring van het succesvolle schaatsteam waarmee we naar de Olympische Spelen in Sochi gingen, en de transformatie naar een publisher waarmee we veel omzet verkregen uit bannering. Bannering, oftewel, display advertising. Hier was ik de laatste jaren verantwoordelijk voor. Van 0 euro omzet naar een zes nullen omzet in 2-3 jaar tijd. Iets wat mij met trots vervulde. 

In deze rol werkte ik samen met merken als Philips, Samsung, Sony. Maar ook met retailers als bol.com en coolblue. En met de mediabureaus van GroupM, AEGIS, PhD, The Online Company en Storm. Zo leerde ik snel het het hele landschap kennen. 

Online marketing manager

In 2015 werd ik door CameraNU.nl teruggevraagd in de rol van Online marketing manager. 

Tot en met 2018 hield ik me operationeel bezig met alle kanalen voor het verkrijgen van bezoekers naar de website en de website zelf. 

Inmiddels werken we met meer dan 20 man aan de e-commerce en (online) marketing en stuur ik aan, begeleid, coach, leid ik op, geef ik feedback en faciliteer ik. Ik geef verantwoordelijkheid en vertrouwen om zaken vooral zelf op te pakken. Ik sta voor een positieve bedrijfscultuur, waarin samenwerking voorop staat. Altijd met als doel: waar maken we het verschil? Wat is de toegevoegde waarde? Behalen we hiermee ons doel?

Eigen bedrijf: Bedrijven in de polder helpen met online succes

Naast deze vaste banen ben ik me blijven ontwikkelen. Ik wil blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen. Ik koos in 2014 voor mijn eigen bedrijf. Waarom? Ik merkte bij ondernemers in mijn omgeving de wil om meer met online te gaan doen…maar ze wisten niet waar te beginnen. Ze kregen vele belletjes van salespersonen,. maar wie moeten ze vertrouwen en wie kan ze echt uitleggen hoe het werkt. 

Tijdens een borrel kreeg ik het waarom en het belang van de ondernemer naar voren en zo startte ik met mijn eerste wordpress site voor Hoveniersbedrijf Hendrickx. 

Zo heb ik al vele bedrijven in. mijn omgeving geholpen. 

Klant centraal; customer journey

Voor het behalen van succes bij een bedrijf wil ik het bedrijf, de producten en diensten, het verhaal, en de doelgroep leren kennen. Aan de hand van de klantreis, de customer journey, wil ik de doelgroep bereiken op een relevante en efficiënte manier via de juiste kanalen. Afhankelijk van de doelstellingen kijk ik welke kanalen in te zetten. 

Positief en nieuwsgierig

Ik ben enthousiast, open, leergierig, sportief – tegenwoordig iets minder, positief en man van mijn lieftallige vrouw Vera en vader van 3 jongens Raaf, Cas en Siem.

Wie ben ik verder? 

Je kwaliteiten komen voort uit je talenten, je vaardigheden en je kennis. De basis voor wie je bent zijn; je talenten, je vaardigheden, de dingen die je vanuit nature doet. 

Talenten, niet door mij zelf bedacht maar door wetenschappelijk onderzoek van Gallup aangetoond zijn: Organisatievermogen, WOO, individualisering, verantwoordelijksheid, leergierig, relatievorming, prestatiegerichtheid, input, analytisch en saamhorigheid.

Een competentie is een verzameling van kennis & ervaring. Over welke informatie en ervaring beschikt iemand. Vaardigheden zijn fysieke activiteiten en/of handelingen waar iemand bedreven in is. Deze activiteiten en/of handelingen zijn aan te leren.

Talent

Intelligentie

Persoonlijke eigenschappen

Motivatie

Persoonlijke talenten

Intrinsieke motivatie

Ervaring

Pioniersgeest

Agile werken. 

Samengevat

De wil om iedere keer weer het beste naar boven te halen door nieuwsgierigheid, leergierigheid en maximalisatie

Aanpassingen en meedenkend, analytisch en strategisch

Opgegroeid

Opgegroeid in het dorpje Espel in de mooie Noordoostpolder. De polder die na tweede wereldoorlog werd droog gelegd en door pioniers werd ontgonnen. Mijn opa’s waren deze polderpioniers! Na hard werken in de polder werd hun een boerderij toegezegd. Mijn opa’s en oma’s durfden het aan om vanuit Limburg en Brabant naar het beloofde land te komen. Wat een pioniers- en ondernemersgeest. Ik hoop dit door te zetten. 

Ik heb gewoond in Amsterdam, Groningen, Arnhem en Zwolle. In 2013 zijn we weer terug gegaan naar onze roots; de Noordoostpolder.

Vroeger altijd profvoetballer willen worden. Maar na 2 jaar in de jeugd bij S.C. Heerenveen te hebben gevoetbald bleek dat dit voor mij niet haalbaar was. Ik ging in de jeugd naar Flevo Boys en uiteindelijk speelde ik van 2005 t/m 2010 in de hoofdklasse met Flevo Boys. Ik voetbal nog steeds, maar wel een groot aantal niveaus lager.

Werkervaring samengevat

Ik heb 5 jaar bij vergelijkingssite beslist.nl in Arnhem gewerkt. Daarvoor heb ik bij marktplaats.nl en bij een bureau in Groningen gewerkt dat websites maakt; Concept7. Nu ben ik alweer 5 jaar Online Marketing en E-commerce Manager bij CameraNU.nl op Urk waar ik een team van 20 man aanstuur. Daarnaast help ik bedrijven in de polder hun online vindbaarheid te verbeteren met als doel extra verkopen/klussen op te leveren voor die bedrijven.

Ik heb bv. de website voor Hoveniersbedrijf Hendrickx gemaakt. Op de belangrijkste zoektermen zoals ‘hovenier emmeloord’, ‘hovenier lelystad’ etc scoren ze topposities in Google. 

Maar ook bv. de website voor de coverband Full House is top vindbaar op woorden als ‘coverband emmeloord’, ‘coverband kampen’, ‘coverband leeuwarden’. 

Bij CameraNU.nl is het zoekwoord ‘camera’ het belangrijkste zoekwoord. We staan inmiddels rond positie 2. Zelfs boven Coolblue! Dat is gewoon echt heel erg goed op een woord met zo’n hoge concurrentie. Het kost tijd en moeite, maar het levert het zeker op. 

Wil jij ook gebruik maken van mijn diensten? Neem dan contact met me op. En we doen eerst vrijblijvend een bakkie koffie of een biertje.

Zij gingen je voor

Onze
klanten

Uitzendbureau

Vindbaarheid in Google verbeteren om meer sollicitaties te verkrijgen. Resultaat: ''x' verhoging in bezoekers en sollicitaties.
Bekijk case
faber_comfortvloer_logo_30grey

Schuimbeton vloeren

Meer offerte-aanvragen en omzet halen. B2B en B2C. Google SEO, Google Ads, Social advertising, Pinterest advertising, Direct mails Resultaat: 'x' % in bezoekers en aanvragen en omzet.
Bekijk case

Beton

Meer bestellingen in de online bestelmodule. Resultaat: Van positie 100 in Google naar positie 5 in Google op het zoekwoord 'beton'.
Bekijk case

Betonpompen

Redesign van de corporate website. Van meerdere domeinnamen naar een neuwe website. Ik heb het project begeleid vanuit de strategie, de klantreis en discipline SEO.
Bekijk case

Safaritenten producent

Google SEO, Google Ads, Social advertising, Retargeting. Resultaat: Van positie 100 in Google naar positie 3 in Google op het zoekwoord 'safaritent' met zoekvolume 1900.
Bekijk case

Standbouw en Interieurbouw

Google Ads
Bekijk case

Plaatwerk lasersnijden

Google Ads
Bekijk case

Escape room & Bowling centrum

Google Ads
Bekijk case

Hovenier

Google Ads en Google SEO.
Bekijk case

Verpakkingen

Google SEO
Bekijk case
Testimonials

Wat klanten zeggen

Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque euvestibulum sed risus ultricies.

"Vestibulum morbi blandit cursus risus at ultrices. Tristique sollicitudin nibh sit amet! Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque sed risus ultricies!"
Patrick Damen
Founder
Luxetenten.com
"Vestibulum morbi blandit cursus risus at ultrices. Tristique sollicitudin nibh sit amet! Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque sed risus ultricies!"
arjan-verhoeff
Arjan Verhoeff
Marketing Directeur
FAber Betonpompen
"Vestibulum morbi blandit cursus risus at ultrices. Tristique sollicitudin nibh sit amet! Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque sed risus ultricies!"
Berry Beernink
Mede-eigenaar
Hoveniersbedrijf Hendrickx
"Vestibulum morbi blandit cursus risus at ultrices. Tristique sollicitudin nibh sit amet! Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque sed risus ultricies!"
Jeroen Riemersma
Marketing Directeur
Plaatwerk365 & suplacon

Contact

[contact-form-7 id="98" title="Contact form 1"]

Goedendag, 

Hoe kan ik jou helpen?