michiel-maas-online-marketing-emmeloord

Over Michiel Maas

“Ik ben positief, gedreven, nieuwsgierig, en ga voor resultaat! Elke dag een beetje beter! Samenwerken en blijven leren!”

Ik ben nieuwsgierig, leergierig en hou van nieuwe kennis op doen om deze weer succesvol in te zetten voor en met anderen. Met mijn online ervaring ken ik de do’s en don’ts in het online wereldje.

“Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het beste aan veranderingen kan aanpassen” Darwin (1809 -1892). 

Dit één van mijn favoriete uitspraken die heel erg van toepassing is op de huidige tijd en hoe je bedrijf te vermarkten en de juiste doelgroep continu weer te vinden.

Ik ben de online marketeer die jouw organisatie vooruit kan helpen met extra verkopen realiseren! Ik ben jouw strategische en operationele medewerker die het beste uit jou en je medewerkers kan halen om zo samen te werken aan het behalen van online succes! Overtuigd? Ik kom graag langs voor een bakje koffie.

Michiel Maas

Bedrijven in de polder helpen met online succes.

Naast mijn werk bij marktplaats.nl, beslist.nl, concept7 en CameraNU.nl ben ik me blijven ontwikkelen. Ik wil blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen. Ik koos in 2014 voor mijn eigen bedrijf. Waarom? Ik merkte bij ondernemers in mijn omgeving de wil om meer met online te gaan doen…maar ze wisten niet waar te beginnen. Ze kregen vele belletjes van salespersonen, maar wie moet je vertrouwen en wie kan je het echt uitleggen en meenemen in het proces. 

Tijdens een borrel kreeg ik het waarom en het belang van de ondernemer naar voren en zo startte ik met mijn eerste wordpress site en SEO & SEA voor Hoveniersbedrijf Hendrickx in 2014.

Zo heb ik al vele bedrijven in de omgeving Emmeloord & Noordoostpolder geholpen.

Online marketing manager

Naast mijn werk als freelancer werk ik sinds 2015 bij  CameraNU.nl als Online Marketing Manager. Een Award-winning retailer met 100 miljoen euro omzet en winnaar Website van het jaar 2021, 2022 en shopping Award winnaar 2020, 2021, 2022.

Inmiddels werken we met meer dan 20 man aan de (online) marketing en stuur ik aan, begeleid, coach, leid ik op, geef ik feedback en faciliteer ik. Ik geef verantwoordelijkheid en vertrouwen om zaken vooral zelf op te pakken. Ik sta voor een positieve bedrijfscultuur, waarin samenwerking voorop staat. Altijd met als doel: waar maken we het verschil? Wat is de toegevoegde waarde? Behalen we hiermee ons doel? Met altijd: de klant en klantbehoefte centraal stellen. 

Mijn werkervaring

Gestart bij Marktplaats

Vanaf 2003 werd ik getriggerd door online. In 2003 begon ik naast mijn studie aan de HES Amsterdam, Commerciële Economie – Sportmanagement en marketing, te werken bij Markplaats.nl in Emmeloord.

Als medewerker nummer 30 controleerde ik de advertenties in de avonduren en in de weekenden. Een fantastische tijd met vele leermomenten en een hele leuke groep met collega’s. Maar bovenal het spel van vraag en aanbod leren kennen.

logo-cameranu

CameraNU.nl; 15 jaar ervaring

In 2007 startte ik bij CameraNU.nl, een winkel in elektronica-apparatuur, op nog geen 15 minuten rijden van mijn ouderlijk huis. Hoe kwam ik bij deze online retailer terecht? Na aankoop van een home-cinemaset voor mijn ouders bij CameraNU.nl verraste de klantenservice mij zo positief, dat ik dacht.

Hier wil meer van weten. Na het sturen van een open sollicitatie werd ik uitgenodigd voor een gesprek en begon ik niet veel later in de winkel en het magazijn. Zo leerde ik alle processen kennen van een e-commerce retailer.

In 2009 verstuurde ik voor moederdag mijn allereerste nieuwsbrief vanuit mijn studentenkamer in Groningen. Die eerste nieuwsbrief werd zo’n groot succes dat de server er uit klapte. Haha, dat zegt natuurlijk niks over het succes…maar ook het aantal verkopen was verrassend hoog! Babyfotografie-boeken die we uit het stof moesten halen gingen na de nieuwsbriefactie als zoete broodjes over de toonbank. 

beslist.nl; succes vieren

In 2010 wilde ik naast de ervaring bij de bij de vraag- en aanbodsite Markplaats.nl, de ervaring op de vloer bij de online retailer CameraNU.nl waarbij ik alle e-commerce processen leerde kennen, de ervaring bij Concept7, de websitebouwer waar ik de designkant en marketingkant mee kreeg, ervaring opdoen in het ‘vergelijkerswereldje’. Ik koos na het afwegen van de vergelijkers Kieskeurig.nl, de start-up youtell.me en beslist.nl, om af te studeren bij de vergelijker beslist.nl. 

Ik kwam binnen in 2010 als medewerker nr 19 en vertrok in 2015 als nummer 110. Bij beslist.nl heb ik enorm veel geleerd. We groeiden ontzettend hard dankzij de juiste inzet van SEO en SEA, succesvolle TV-campagnes, de sponsoring van het succesvolle schaatsteam waarmee we naar de Olympische Spelen in Sochi gingen, en de transformatie naar een publisher waarmee we veel omzet verkregen uit bannering. Bannering, oftewel, display advertising via Doubleclick for Publishers, een product van Google. Hier was ik de laatste jaren verantwoordelijk voor. Van 0 euro omzet naar een zes nullen omzet in 3 jaar tijd. Iets wat mij met trots vervulde. 

In deze rol werkte ik samen met merken als Philips, Samsung, Sony. Maar ook met retailers als bol.com en coolblue. En met de mediabureaus van GroupM, AEGIS, PhD, The Online Company en Storm. Zo leerde ik snel het het hele media-landschap kennen. 


logo-concept7

Website maken

Na het afronden van mijn HBO-studie in Amsterdam in 2007 koos ik in Groningen voor de Master; Bedrijfskunde. Na het behalen van mijn eerste jaar wilde ik ervaring op doen in een nieuwe tak binnen de online wereld; De developers- en designkant.

In een korte, maar fantastische tijd bij Concept7, de latere eigenaren van Sprs.me, leerde ik veel over usability en human centered design. Ik werkte hier voor de klant Bosch Car Service en vertaalde de BCS huisstijl naar alle BCS garages. Door strategische keuzes verliet ik niet veel later het bedrijf en kwam ik terug bij CameraNU.nl.

Werk waar ik trots op ben

Bijl & De Jong

F&F Verpakkingen

Cameranu

Goedendag, 

Hoe kan ik jou helpen?