Over Michiel Maas

Wie is Michiel Maas?

Halverwege de 30 en ik voel me nog een jonge jongen! Al ben ik met een mooi gezinnetje voor velen niet die jonge jongen. Die jonge jongen voel ik me nog wel….zeker op zaterdag als ik nog een balletje trap met de 18-jarige jongens uit het dorp.

Hoe jong ik me ook voel…vanuit mijn werkervaring ben ik met meer dan 15 jaar werkervaring inmiddels gepokt en gemazeld in het online wereldje.

Ik ben nieuwsgierig, leergierig en hou van nieuwe kennis op doen om deze weer succesvol in te zetten voor en met anderen. Met mijn online ervaring ken ik de do’s en don’ts in het online wereldje.

Ik ben de online marketeer die jouw organisatie vooruit kan helpen met extra verkopen realiseren! Ik ben jouw strategische en operationele medewerker die het beste uit jou en je medewerkers kan halen om zo samen te werken aan het behalen van online succes! Overtuigd? Ik kom graag langs voor een bakje koffie.

Uit onderzoek van Accenture blijkt zelfs dat er in 88% van alle oriëntatieprocessen voorafgaand aan een fysieke aankoop er tenminste één online contactmoment is. Nederlandse onderzoeken wijzen uit dat bij 90-95% van de Nederlandse internetgebruikers online oriëntatie bepalend is voor de aanschaf van een product of dienst.

Ik ben positief, gedreven, nieuwsgierig, en ga voor resultaat! Elke dag een beetje beter! Samenwerken en blijven leren!

Eigen bedrijf: Bedrijven in de polder helpen met online succes

Naast deze vaste banen ben ik me blijven ontwikkelen. Ik wil blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen. Ik koos in 2014 voor mijn eigen bedrijf. Waarom? Ik merkte bij ondernemers in mijn omgeving de wil om meer met online te gaan doen…maar ze wisten niet waar te beginnen. Ze kregen vele belletjes van salespersonen,. maar wie moeten ze vertrouwen en wie kan ze echt uitleggen hoe het werkt.

Tijdens een borrel kreeg ik het waarom en het belang van de ondernemer naar voren en zo startte ik met mijn eerste wordpress site voor Hoveniersbedrijf Hendrickx.

Zo heb ik al vele bedrijven in. mijn omgeving geholpen.

michiel-maas-online-marketing

Mijn werkervaring

Gestart bij Marktplaats

Vanaf 2003 werd ik getriggerd door online. In 2003 begon ik naast mijn studie aan de HES Amsterdam, Commerciële Economie – Sportmanagement en marketing, te werken bij Markplaats.nl in Emmeloord.

Als medewerker nummer 30 controleerde ik de advertenties in de avonduren en in de weekenden. Een fantastische tijd met vele leermomenten en een hele leuke groep met collega’s. Maar bovenal het spel van vraag en aanbod leren kennen.

logo-cameranu

15 jaar online ervaring

In 2007 startte ik bij CameraNU.nl, een winkel in elektronica-apparatuur, op nog geen 15 minuten rijden van mijn ouderlijk huis. Hoe kwam ik bij deze online retailer terecht? Na aankoop van een home-cinemaset voor mijn ouders bij CameraNU.nl verraste de klantenservice mij zo positief, dat ik dacht.

Hier wil meer van weten. Na het sturen van een open sollicitatie werd ik uitgenodigd voor een gesprek en begon ik niet veel later in de winkel en het magazijn. Zo leerde ik alle processen kennen van een e-commerce retailer.

logo-concept7

Website maken

Na het afronden van mijn HBO-studie in Amsterdam in 2007 koos ik in Groningen voor de Master; Bedrijfskunde. Na het behalen van mijn eerste jaar wilde ik ervaring op doen in een nieuwe tak binnen de online wereld; De developers- en designkant.

In een korte, maar fantastische tijd bij Concept7, de latere eigenaren van Sprs.me, leerde ik veel over usability en human centered design. Ik werkte hier voor de klant Bosch Car Service en vertaalde de BCS huisstijl naar alle BCS garages. Door strategische keuzes verliet ik niet veel later het bedrijf en kwam ik terug bij CameraNU.nl.

Previous
Next

Online marketing manager

In 2015 werd ik door CameraNU.nl teruggevraagd in de rol van Online marketing manager. Tot en met 2018 hield ik me operationeel bezig met alle kanalen voor het verkrijgen van bezoekers naar de website en de website zelf.

Inmiddels werken we met meer dan 20 man aan de e-commerce en (online) marketing en stuur ik aan, begeleid, coach, leid ik op, geef ik feedback en faciliteer ik. Ik geef verantwoordelijkheid en vertrouwen om zaken vooral zelf op te pakken. Ik sta voor een positieve bedrijfscultuur, waarin samenwerking voorop staat. Altijd met als doel: waar maken we het verschil? Wat is de toegevoegde waarde? Behalen we hiermee ons doel?