Marketing Strategie

Meer conversie behalen?

Bereik jou doelgroep tijdens alle fasen van de zoektocht naar een product en/of dienst.

Online strategie

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van online marketing. Daarnaast zetten veel bedrijven ook in op zoekmachine optimalisatie (SEO). 

Het aantal online contactmomenten met je bedrijf stijgen en het aankoopproces wordt langer. En door de toenemende aandacht van bedrijven voor online marketing, stijgt de concurrentie en stijgen daarmee de prijzen. 

Door de verschillende online contactmomenten en touchpoints zie je meteen waar het wringt; aan welk kanaal ken je welke waarde toe? Kortom, in welk kanaal investeer je je volgende euro? Het is goed om de begrip vorming hiervoor te hebben en de strategie hieraan op te hangen.

Meer conversie behalen?

Customer Journey: SEE-THINK-DO-CARE model

Veel bedrijven focussen zich alleen op de aankoopfase van de doelgroep. De aankoopfase is onderdeel van een veel groter proces waarin de klant zich bevindt. Het doel van ieder bedrijf moet zijn: hoe kunnen we de doelgroep bereiken tijdens alle fasen van de zoektocht naar een product en/of dienst.

Zou jij meer willen weten over de marketing strategie en hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

michiel-maas-online-marketing

Doelgroep

De doelgroep reist tijdens de zoektocht naar een product/dienst door verschillende fasen. Als we dit weten moeten we hier onze budgetten en content op inrichten. 

Dit doe je door de klantreis van de doelgroep goed onder de loep te nemen en hier per fase heldere KPI’s aan toe te kennen. Een model dat zich hier uitstekend voor leent is het SEE-THINK-DO-CARE model van Google. In tegenstelling tot veel andere modellen, zet je bij dit model de doelgroep centraal. Het helpt je om te bepalen aan welk type content de doelgroep tijdens een specifieke fase behoeften aan heeft.

doelgroep-marketing-strategie
doelgroep-marketing-strategie

Drie belangrijke pilaren van het SEE-THINK-DO-CARE model.

Veel bedrijven focussen zich alleen op de DO fase van de zoektocht van een klant. Met deze aanpak wordt de doelgroep niet centraal gezet en is er alleen de focus op de producten/diensten. Met als gevolg dat de content niet volledig aansluit op de wensen en behoeften van de doelgroep. Het bereiken van de doelgroep met relevante content, met behulp van diverse online kanalen en het meten van het succes hiervan zijn drie belangrijke pilaren van het SEE-THINK-DO-CARE model.

Dit is de fase waar in iemand uit de doelgroep in Google bijvoorbeeld zoekt op ‘vakantie naar spanje / woning huren / laptop kopen‘. Kortom: zoekwoorden waar er sprake is van een commerciële intentie. Logischerwijs, is dit een belangrijke fase van de doelgroep. Wat wel wordt vergeten, is dat voorafgaand aan een commerciële zoekintentie ook sprake is van informatieve zoekintenties. De aankoopfase is onderdeel van een veel groter proces waarin de klant zich bevindt.

see-think-do-care-pilaren
see-think-do-care-pilaren

Een gratis strategie sessie

Wat klanten zeggen

“Michiel heeft ons als bedrijf uitstekend geholpen met het behalen van online successen. Veel betere zichtbaarheid en veel meer aanvragen. Zelfs een top 3 positie in Google gekregen op ons belangrijkste zoekwoord.”

Patric Damen

Founder Luxetenten.com