Bereik je doelgroep tijdens alle fasen van de zoektocht naar jou product of dienst.

Online (marketing) strategie

Wil je online marketing inzetten voor een betere zichtbaarheid en vindbaarheid? Maar weet je niet waar je moet beginnen? 

Veel organisaties hebben een website, waar ze niet het maximale uithalen. Het is een statisch visitekaartje. Maar hij is niet gebouwd met als doel ‘nieuwe klanten’ binnen halen. Hartstikke zonde! Met de juiste online marketingstrategie kan je website jouw leads aanleveren waardoor jij makkelijker gaat verkopen.

Het aantal online contactmomenten met je bedrijf stijgt en het aankoopproces wordt langer. Door de toenemende aandacht van bedrijven voor online marketing, stijgt de concurrentie en stijgen daarmee de prijzen. 

Door de verschillende online contactmomenten en touchpoints zie je meteen waar het wringt; aan welk kanaal ken je welke waarde toe? Kortom, in welk kanaal investeer je je volgende euro? Het is goed om de begrip vorming hiervoor te hebben en de strategie hieraan op te hangen.

Meer conversie behalen?

Customer Journey: SEE-THINK-DO-CARE model

Veel bedrijven focussen zich alleen op de aankoopfase van de doelgroep. De aankoopfase is onderdeel van een veel groter proces waarin de klant zich bevindt. Het doel van ieder bedrijf moet zijn: hoe kunnen we de doelgroep bereiken tijdens alle fasen van de zoektocht naar een product en/of dienst.

Zou jij meer willen weten over de marketing strategie en hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

michiel-maas-online-marketing

Doelgroep

De doelgroep reist tijdens de zoektocht naar een product/dienst door verschillende fasen. Als we dit weten moeten we hier onze budgetten en content op inrichten. 

Dit doe je door de klantreis van de doelgroep goed onder de loep te nemen en hier per fase heldere KPI’s aan toe te kennen. Een model dat zich hier uitstekend voor leent is het SEE-THINK-DO-CARE model van Google. In tegenstelling tot veel andere modellen, zet je bij dit model de doelgroep centraal. Het helpt je om te bepalen aan welk type content de doelgroep tijdens een specifieke fase behoeften aan heeft.

doelgroep-marketing-strategie
pilaren-marketing-strategie

De drie belangrijke pilaren

Veel bedrijven focussen zich alleen op de DO fase van de zoektocht van een klant. Met deze aanpak wordt de doelgroep niet centraal gezet en is er alleen de focus op de producten/diensten. Met als gevolg dat de content niet volledig aansluit op de wensen en behoeften van de doelgroep. Het bereiken van de doelgroep met relevante content, met behulp van diverse online kanalen en het meten van het succes hiervan zijn drie belangrijke pilaren van het SEE-THINK-DO-CARE model.

Dit is de fase waar in iemand uit de doelgroep in Google bijvoorbeeld zoekt op ‘vakantie naar spanje / woning huren / laptop kopen‘. Kortom: zoekwoorden waar er sprake is van een commerciële intentie. Logischerwijs, is dit een belangrijke fase van de doelgroep. Wat wel wordt vergeten, is dat voorafgaand aan een commerciële zoekintentie ook sprake is van informatieve zoekintenties. De aankoopfase is onderdeel van een veel groter proces waarin de klant zich bevindt.

Werk waar ik trots op ben

Luxetenten.com

Orchideeën Hoeve

Skrepr

Wat klanten zeggen

Thomas Maarssen

Eigenaar Orchideeënhoeve

maarssen orchideeenhoeve

“Met de start van Corona moesten we tickets online gaan verkopen.  Onze vraag: Hoe maken we inzichtelijk wat de beste kanalen zijn voor de verkoop? We houden er van om heel veel zelf te doen. Michiel heeft ons geholpen om alles strategisch op online marketing gebied neer te zetten. Michiel heeft uitstekend geholpen door proces- en inhoudelijke begeleiding met het meten in Google tag manager en Google Analytics goed neer te zetten. Essentieel voor het goed meten van je marketingsucces. Nu weten we waar onze verkopen vandaan komen.”

Arjan Verhoef

CEO Faber Betonpompen

arjan verhoeff

“Met Faber Comfortvloer willen we een nieuwe doelgroep bereiken. De particuliere markt voor een schuimbetonvloer i.p.v. een houten vloer. Michiel heeft ons uitstekend geholpen met nummer 1 posities in Google op de belangrijkste zoekwoord: houten vloer vervangen. Google Adverteren, Google organische vindbaarheid, de conversie goed in kaart, display advertising in social en google. Dit heeft ons heel veel klanten opgeleverd tegen een goede kosten/omzet- en winst verhouding.” 

Berry Beernink

Eigenaar Hoveniersbedrijf Hendrickx

Berry Beernink - Hendrickx

“Michiel helpt ons al vanaf 2013 met onze online marketing. Van opzet van de website tot de vindbaarheid in Google. We zijn goed vindbaar in Google. Betaald via Google. Maar ook onbetaald hebben we topposities in Google. Vanaf 2013 hebben we mede door de website een enorme groei doorgemaakt. Met name de toppositie in Google op hovenier lelystad levert ons vele opdrachten op in lelystad.”

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,

Hoe kan ik jou helpen?