michiel-maas-online-marketing-emmeloord

SEA

Boost je zichtbaarheid met effectieve zoekmachine-advertenties

Effectief Adverteren met SEA

SEA staat voor (Search Engine Advertising). Hier wordt het betaald adverteren in de zoekmachines mee bedoeld. Je adverteert op het moment dat een potentiële klant actief op zoek is naar informatie of om een aankoop te doen. Hierdoor zijn advertenties in zoekmachines vaak veel effectiever dan adverteren in traditionele media.

Er worden verschillende zoekmachines gebruikt voor zoekopdrachten. In Nederland wordt voornamelijk de zoekmachine Google gebruikt. Het marktaandeel van Google is meer dan 90% in Nederland. In andere landen ligt dit lager. Daar zijn Bing en Yahoo ook grote zoekmachines.  

Het aantal online contactmomenten met je bedrijf stijgt en het aankoopproces wordt langer. Door de toenemende aandacht van bedrijven voor online marketing, stijgt de concurrentie en stijgen daarmee de prijzen.

Door de verschillende online contactmomenten en touchpoints zie je meteen waar het wringt; aan welk kanaal ken je welke waarde toe? Kortom, in welk kanaal investeer je je volgende euro? Het is goed om de begrip vorming hiervoor te hebben en de strategie hieraan op te hangen.

Waarom Google Ads uitbesteden?

AdWords lijkt eenvoudig. Maar om in een competitieve markt een winstgevende campagne te draaien is vaak complexer. Vergeet niet dat Google bijna al zijn geld verdiend met AdWords. Dat komt doordat het product heel goed werkt maar ook omdat ze continue bezig zijn om deze inkomsten te optimaliseren.

Een AdWords specialist kan onafhankelijk adviseren over budget, biedstrategieën, zoekwoorden, landingspagina’s en conversie. Met andere woorden; een AdWords specialist zorgt ervoor dat de adverteerde het maximale rendement uit een campagne haalt.

michiel-maas-online-marketing

Google ads uitgelegd

Bij Google Ads denkt bijna iedereen aan adverteren binnen de betaalde zoekresultaten van Google. Het kanaal biedt echter legio mogelijkheden en onze medewerkers zijn als Google AdWords specialist op elk gebied geschoold. Zo zetten we campagnes op in het zoek- en display netwerk. 

Een zoekcampagne is interessant wanneer je op zoek bent naar direct response of resultaat, bijvoorbeeld het genereren van conversies. Wil je daarbij optimale zichtbaarheid dan starten we een display campagne.

Een google ads specialist doet het volgende:

  • Een goede campagnestrategie bepalen.
  • De Google AdWords account inrichten volgens een duidelijke structuur.
  • Aan de hand van deze strategie wordt de structuur van de campagne in het account gezet.
  • Toevoegen van verschillende advertentieteksten, extensies, negatieve zoekwoorden voor een efficiëntere campagne.
  • Onderhouden en optimaliseren van de campagne
  • Het toevoegen van negatieve zoekwoorden, het testen van advertentieteksten etc.
  • Maandelijks rapport van campagneresultaten via e-mail.
  • Elke maand ontvang je per e-mail een rapport met de resultaten van de campagne. Zo houd je zelf ook inzicht in wat er gebeurt en wat het kost.
  • Driemaandelijks persoonlijke toelichting op voortgang en advies over campagne.
  • Elke drie maanden gaan we om de tafel om te kijken of we op de goede weg zijn, of er ontwikkelingen zijn waar we voor de campagne rekening mee moeten houden en of er belangrijke periodes aankomen. 

Werk waar ik trots op ben

Wat klanten zeggen

“Met de start van Corona moesten we tickets online gaan verkopen. Onze vraag: Hoe maken we inzichtelijk wat de beste kanalen zijn voor de verkoop? We houden er van om heel veel zelf te doen. Michiel heeft ons geholpen om alles strategisch op online marketing gebied neer te zetten. Michiel heeft uitstekend geholpen door proces- en inhoudelijke begeleiding met het meten in Google tag manager en Google Analytics goed neer te zetten. Essentieel voor het goed meten van je marketingsucces. Nu weten we waar onze verkopen vandaan komen.”

maarssen-orchideeenhoeve

Thomas Maarssen

Eigenaar Orchideeënhoeve

“Met Faber Comfortvloer willen we een nieuwe doelgroep bereiken. De particuliere markt voor een schuimbetonvloer i.p.v. een houten vloer. Michiel heeft ons uitstekend geholpen met nummer 1 posities in Google op de belangrijkste zoekwoord: houten vloer vervangen. Google Adverteren, Google organische vindbaarheid, de conversie goed in kaart, display advertising in social en google. Dit heeft ons heel veel klanten opgeleverd tegen een goede kosten/omzet- en winst verhouding.”

arjan-verhoeff

Arjan Verhoef

CEO Faber Betonpompen

Goedendag, 

Hoe kan ik jou helpen?