michiel-maas-online-marketing-emmeloord

Hoe subsidie verkrijgen van online marketing groeiplannen in Flevoland

Nederland is wereldwijd het op één na meest ondernemersvriendelijke land en is koploper op het gebied van ondernemerschapscultuur.

Een ondernemersvriendelijk land

De National Entrepreneurship Context Index (NECI) geeft aan hoe ondernemersvriendelijk een land is. Volgens de NECI van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2021/2022 staat Nederland in 2021 op de tweede plek van de 50 deelnemende landen, net als het jaar daarvoor. Nederland scoort vooral goed op het gebied van fysieke, commerciële en juridische infrastructuur en culturele en sociale normen. Daarnaast is er in Nederland een uitstekend ondernemersklimaat op het gebied van financiering, belasting en samenwerking met universiteiten. Bron: https://www.bedrijvenbeleidinbeeld.nl/bouwstenen-bedrijvenbeleid/ondernemerschap/een-ondernemende-beroepsbevolking

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen hebben budgetten beschikbaar wanneer je goede plannen hebt en voldoet aan alle voorwaarden.

Wat zijn ontwikkelingsmaatschappijen

In Nederland heb je per regio ontwikkelingsmaatschappijen. Een ontwikkelingsmaatschappij in Nederland is een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en revitalisatie van economische en vastgoed gebieden. Dit omvat activiteiten zoals de aanleg van infrastructuur, de aanpak van verouderde bedrijventerreinen en het bevorderen van nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid. Deze maatschappijen werken nauw samen met gemeenten, bedrijven en andere stakeholders om de lokale economie te versterken en tegelijkertijd een aantrekkelijker en duurzamer leefomgeving te creëren.

In Flevoland heb je horizon?

Horizon is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. Wij ondersteunen Flevolandse ondernemers die willen groeien. Of je als ondernemer persoonlijk wil groeien, op zoek bent naar een financiering, hulp nodig hebt bij het zetten van de volgende groeistap of wanneer je internationale ambitie hebt.

Voucherregeling ondernemerschap Flevoland

De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland kan voor jouw bedrijf het verschil maken tussen stilstaan en groeien! Een voucher staat voor subsidie die je in kan zetten om je onderneming verder te ontwikkelen, je activiteiten uit te breiden om zo te groeien en de volgende stap te zetten.

Als je kennis, expertise en/of faciliteiten van derden wilt inhuren voor het verbeteren van de bedrijfsvoering of versnellen van (nieuwe) bedrijfsactiviteiten, dan past de voucher Kennis & Expertise waarschijnlijk het beste bij jouw situatie. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van nieuwe groeistrategieën, het toetsen van economische en technische haalbaarheid, (internationale) business development, het verbeteren van de investor readiness en het versnellen van (nieuwe) bedrijfsactiviteiten (bijv. via digitalisering of robotisering).

Wil je jezelf als ondernemer persoonlijk ontwikkelen, door middel van coaching, trainingen en cursussen, zodat je de juiste vaardigheden voor de volgende fase hebt, dan kan de voucher Persoonlijke Ontwikkeling een goede keuze zijn.

Om er achter te komen of de vaardigheden van jouw medewerkers aansluiten bij de toekomstige ambities van jouw onderneming, kun je de voucher Bedrijfsscholingsscan aanvragen. De uitkomst van de scan kan als input dienen voor een scholingsplan voor jouw medewerkers.

De voucher Internationaal Ondernemen kan een goede mogelijkheid zijn als je de kennis, kunde en/of faciliteiten van derden inhuurt voor het vergroten van het internationale verdienvermogen van je bedrijf. Bron: https://www.horizonflevoland.nl/voucherregeling-ondernemerschap-flevoland

Goedendag, 

Hoe kan ik jou helpen?