Wie is Michiel Maas?

Ik ben een 30’er en voel me nog een jonge jongen! Al ben ik met een mooi gezin voor velen niet die jonge jongen, dat voel ik me nog wel….zeker op zaterdag als ik nog een balletje trap met de 18-jarige jongens uit het dorp. 

Gekeken vanuit werkervaring ben ik met meer dan 15 jaar werkervaring inmiddels gepokt en gemazeld in het online wereldje. 

Ik ben nieuwsgierig, leergierig en hou van nieuwe kennis op doen om deze weer succesvol in te zetten voor en met anderen. Met mijn online ervaring ken ik de do’s en don’ts.

Ik ben de online marketeer die jouw organisatie vooruit kan helpen met extra verkopen realiseren! Ik ben jouw strategische en operationele medewerker die het beste uit jou en je medewerkers kan halen om zo samen te werken aan het behalen van online succes! Overtuigd? Ik kom graag langs voor een bakje koffie. 

michiel maas foto

 

15 jaar online ervaring

Vanaf 2004 werd ik getriggerd door online. In 2004 begon ik naast mijn studie aan de HES Amsterdam, Commerciele Econonomie – Sportmanagement en marketing, te werken bij Markplaats.nl in Emmeloord. Als medewerker nummer 30 controleerde ik de advertenties in de avonduren en in de weekenden. Een fantastische tijd met vele leermomenten en een hele leuke groep met collega’s. 

Klant centraal in de winkel en het magazijn

In 2007 startte ik bij CameraNU.nl, een winkel in elektronica-apparatuur, op nog geen 10 minuten rijden van mijn ouderlijk huis. Ik stuurde een open sollicitatie omdat de manier van communiceren mij positief verraste na aankoop van een home-cinemaset voor mijn ouders bij CameraNU.nl. Na het sturen van mijn sollicitatie begon ik niet veel later in de winkel en het magazijn. Zo leerde ik alle processen kennen van een e-commerce retailer. 

Bedrijfskunde en human centered design

Na het afronden van HBO-studie in Amsterdam in 2007 koos ik in Groningen voor de studie Bedrijfskunde. Na het behalen van mijn eerste jaar wilde ik ervaring op doen in een nieuwe tak binnen de online wereld. De developers- en designkant. In een korte, maar fantastische tijd bij Concept7 leer ik alles over usability en human centered design. Ik werkt hier voor de klant Bosch Car Service en vertaalde de BCS huisstijl naar alle BCS garages. 

2009; het versturen van mijn eerste nieuwsbrief

In 2009 verstuurde ik voor moederdag mijn allereerste nieuwsbrief vanuit mijn studentenkamer in Groningen. Die eerste nieuwsbrief werd zo’n groot succes dat de server er uit klapte. Haha, dat zegt natuurlijk niks over het succes maar ook het aantal verkopen was verrassend hoog! 

Successen vieren met beslist.nl

In 2010 wilde ik naast de ervaring bij de publisher bij de vraag- en aanbodsite, de ervaring op de vloer bij een online retailer waarbij ik alle e-commerce processen leerde kennen, de websitebouwer waar ik de designkant en marketingkant mee kreeg, ervaring opdoen in het ‘vergelijkerswereldje’. Ik koos om af te studeren bij de vergelijker beslist.nl. Ik kwam binnen in 2010 als medewerker nr 19 en vertrok in 2015 als nummer 110. Bij beslist.nl heb ik enorm veel geleerd. We groeiden ontzettend hard dankzij de juiste inzet van SEO en SEA, succesvolle TV-campagnes, de sponsoring van het succesvolle schaatsteam waarmee we naar de Olympische Spelen in Sotchi gingen, en de transformatie naar een publisher waarmee we veel omzet verkregen uit bannering op beslist.nl. Bannering, oftewel, display advertising. Hier was ik verantwoordelijk voor! 

Online marketing manager

In 2015 werd ik door CameraNU.nl teruggevraagd in de rol van Online marketing manager. 

Tot en met 2018 hield ik me operationeel bezig met alle kanalen voor het verkrijgen van bezoekers en de website zelf. Inmiddels werken we met meer dan 20 man aan e-commerce en (online) marketing en stuur ik aan, begeleid, coach, leid ik op, geef ik feedback en faciliteer ik. Ik geef verantwoordelijkheid en vertrouwen om zaken vooral zelf op te pakken. Ik sta voor een positieve bedrijfscultuur, waarin samenwerking voorop staat. Altijd met als doel: waar maken we het verschil? Wat is de toegevoegde waarde? Behalen we hiermee ons doel?

Naast deze vaste banen ben ik me blijven ontwikkelen. Ik koos in 2014 voor mijn eigen bedrijf. Waarom? Ik merkte bij ondernemers in mijn omgeving de wil om meer met online te gaan doen…maar ze wisten niet waar te beginnen. Ze kregen vele belletjes van salespersonen,. maar wie moeten ze vertrouwen en wie kan ze echt uitleggen hoe het werkt. 

Tijdens een borrel kreeg ik het waarom en het belang van de ondernemer naar voren en zo startte ik met mijn eerste wordpress site voor Hoveniersbedrijf Hendrickx.   

Zo heb ik al vele bedrijven in. mijn omgeving geholpen. 

Positief en nieuwsgierig

Ik ben enthousiast, open, leergierig, sportief – tegenwoordig iets minder, positief en man van mijn lieftallige vrouw Vera en vader van 3 jongens Raaf, Cas en Siem.

Talenten, niet door mij zelf bedacht maar door wetenschappelijke onderzoek aangetoond: organisatievermogen, WOO, individualisering, verantwoordelijksheidsbesef, leergierig, relatievorming, prestatiegerichtheid, input, analytisch en saamhorigheid.

Wat maakt Michiel uniek:

Je kwaliteiten komen voort uit je talenten, je vaardigheden en je kennis. Een kwaliteit of een gedragspatroon is een herkenbaar gedragspatroon dat zich gedurende langere tijd, regelmatig en onder verschillende omstandigheden herhaalt.

De basis is je talenten, je vaardigheden, de dingen die je vanuit nature doet. Ik ben enthousiast, spontaan, open, tikje ADHD maar nooit op getest, sportief, 

Een competentie is een verzameling van:

Kennis & ervaring

Over welke informatie en ervaring beschikt iemand.

Vaardigheden

Vaardigheden zijn fysieke activiteiten en/of handelingen waar iemand bedreven in is. Deze activiteiten en/of handelingen zijn aan te leren.

Talent

Intelligentie

Persoonlijke eigenschappen

Motivatie

Persoonlijke talenten

Intrinsieke motivatie

Ervaring

Pioniersgeest

Agile werken. 

Samengevat

De wil om iedere keer weer het beste naar boven te halen door nieuwsgierigheid, leergierigheid en maximalisatie

Aanpassingen en meedenkend, analytisch en strategisch

Opgegroeid

Opgegroeid in het dorpje Espel in de  mooie Noordoostpolder. De polder die na tweede wereldoorlog werd droog gelegd en door pioniers werd ontgonnen. Mijn opa’s waren echte polderpioniers! Na hard werken in de polder werd hun een boerderij toegezegd. Mijn opa’s en oma’s durfden het aan om vanuit Limburg en Brabant naar het beloofde land te komen. Wat een pioniers- en ondernemersgeest. 

Ik heb gewoond in Amsterdam, Groningen, Arnhem en Zwolle. In 2013 zijn we weer terug gegaan naar onze roots; de Noordoostpolder. 

Zo drinken we in het weekend met de jongens uit de keet nog steeds een biertje. 

Vroeger altijd profvoetballer willen worden. Maar na 2 jaar in de jeugd bij S.C. Heerenveen te hebben gevoetbald bleek dat dit voor mij niet haalbaar was. Ik ging in de jeugd naar Flevo Boys en uiteindelijk speelde ik van 2005 t/m 2010 in de hoofdklasse met Flevo Boys.